Laddar in

Patientmat


Maten ska vara en höjdpunkt för alla patienter

Patientmat

Maten är en del av behandlingen av både kropp och själ


Varje vecka lagar våra välutbildade kockar mer än 20 000 portioner patientmat. Det kan låta mycket men vi jobbar hårt för att all mat ska tillagas med hjärta och omsorg. Vi vill servera mat som lockar till aptit varje lunch och middag. Maten är till största del tillagad från grunden utan tillsatser eller onaturliga smakämnen. Naturligtvis ser vi även till att alla rätter är näringsberäknade och anpassade efter patienternas varierade behov.

I köket arbetar vi alla för att göra måltiden till en positiv upplevelse. Vårt mål är att maten ska vara en höjdpunkt för alla våra gäster. Klicka på knappen nedan för att beställa patientmat.

Kosts á la cartemeny

Prisbelönt meny med Sveriges största utbud


Kosts unika á la cartemeny erbjuder patienterna drygt 20 olika rätter att välja mellan varje lunch och middag. Här finns något för alla smaker samtidigt som man kan hitta en favorit att äta flera gånger. Genom att anpassa våra rätter från grunden kan fler patienter beställa mat via ordinarie meny. Vi erbjuder ett stort utbud glutenfri, laktosfri, fläskfri, vegetarisk samt lättuggad kost i menyn och har på så sätt lyckats minska diet- och specialkostbeställningar avsevärt.

Bläddra gärna i menyn nedan.

Kosts övriga menyer

För dig som äter konsistensanpassat, helt växtbaserat eller har andra behov


Kost lagar mat för att tillgodose alla patienters behov. För timbalkost, vegankost och kost som behövs vid vissa sjukdomstillstånd och behandlingar finns särskilda menyer. Finns det ingen meny lagar kockarna i dietköket den maträtt som behövs utifrån beställning.

Klicka på den meny du vill se.
Protein- och fosfatreducerad kost, Fettreducerad kost, Skonkost, Jodfri kost, PKU-kost, MCT-kost.

Miljö och hållbarhet

Som stor aktör är det viktigt att ta ansvar


Ekologiska livsmedel

Vi strävar alltid efter att använda så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. Idag är drygt 40% av våra livsmedel ekologiska.

MSC-märkt fisk

Vi använder MSC-märkt fisk i våra rätter.

Biogas och CO2e/kg påverkan

I menyn markerar vi rätter med lågt CO2e/kg med Bra miljöval. Den mat som lämnas kvar på tallriken skickar vi till biogasproduktion.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×