Laddar in

Välkommen till WordPress. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sedan kan du börja skriva!

Kost vinnare av Landstingets miljöpris 2015


Hög andel ekologiskt och minskat matsvinn gav Kost miljöpris

Kost vinnare av Landstinget Västmanlands miljöpris 2015

Hög andel ekologiska livsmedel och ett kraftig minskat matsvinn gjorde att Kost vann Landstinget Västmanlands miljöpris 2015.


– Kost har tagit fram ett för Sverige unikt system för patientmat. Systemet har kraftigt minskat matsvinnet och ökat andelen ekologiska livsmedel. Dessutom är patienterna nöjdare samtidigt som kostnaderna minskat. Sammantaget är Kost en värdig mottagare av landstingets miljöpris, säger landstingsrådet Andreas Porswald (MP).

Det nya systemet för patientmat infördes 2014 och har rönt stor uppmärksamhet. Systemet innebär att patienterna erbjuds 28 olika maträtter att välja på vid varje måltid.

Patienterna har uppskattat förändringen. I senaste kundenkäten ökade antalet patienter som är nöjda med matens smak och utseende med 15 procentenheter, till 78 respektive 81 procent nöjda patienter.

Samtidigt har det nya systemet medfört att matsvinnet vid tillagning och dukning har minskat från 25 till 4 procent. Det i kombination med lägre personalkostnader och livsmedelskostnader har minskat de totala kostnaderna med drygt sex miljoner kronor.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×